fredag, augusti 31

Vecka 35, Det är allvar nu.

God dag.

Den här veckan har vi haft beredning inför kommunstyrelsen samt ett extra styrelsemöte i RKHF Kopparsvanen.

Centerpartiets kampanjande har varit onsdag och idag fredag på torget i Åtvidaberg samt torsdagen i Grebo. Torsdagens dörr knackning var som vanligt väldigt givande och trevligt. Vi fick många bra synpunkter att ta med i vårt framtida arbete.

Behovet av bostäder och bostäder för äldre, det jobbar vi mycket för och hoppas på att våra driftiga företagare står ut med den nuvarande politiska majoriteten och orkar jobba vidare för att vi skall få fler bostäder i kommunen. De kan ju inte säga nej för alltid.....
Vi diskuterade genomfarten genom Grebo och hastigheten.
Vården och kompetensförsörjning inom Regionen/Landstinget måste prioriteras mer.
Lärare måste få vara lärare och andra arbetsuppgifter i skolan kan utföras av andra vuxna. Lärare måste kunna styra mer av sin kompetensutveckling.
Det var ett axplock av vad som diskuterades.
Stort Tack alla som medverkade till att ta Åtvidabergs kommun, Framåt.


Det är allvar nu.

Vi måste motverka klyvningen av Sverige. Det behövs nya krafttag, både på kort och lång sikt, mot hetsade och splittrande rörelser som vill förstöra vår demokrati. Rättsstaten måste markera kraftfullt här och nu när antisemitism och nazism visar sig med full kraft och vi behöver öka säkerheten för de organisationer som är utsatta.

Vi måste öka kunskapen hos unga människor så att de ska kunna stå emot en av historiens skadligaste ideologier samt hjälpa civilsamhället att fortsätta sitt viktiga arbete i människors vardag.

Vi måste stå emot. Vi måste värna jämställdhet och mångfald.

Sverigedemokraterna vill att Sverige skall sluta ta emot kvotflyktingar. Det är personer som är på flykt från sitt hemland, och som anses vara i särskilt behov av skydd. De blir utvalda av FN:s flyktingorgan UNHCR för att flytta till ett annat land. Det är de mest utsatta som Sverigedemokraterna nu ger sig på. Det är skrämmande så långt de nu vågar och kan gå med sin främlingsfientliga politik.

Det stannar inte där:
Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna vill tillbaka till en tid då kvinnor ska vara hemma istället för på arbetsmarknaden, de vill inskränka aborträtten och återinföra sambeskattning.

Jag vill kämpa mot denna förlegade kvinnosyn. Jämställdhet för Sverige, Framåt!

I förra veckan så kom nyheten att Lars Elmendal hos Sverigedemokraterna i Åtvidaberg gjort många rasistiska inlägg på Facebook. Nu har det gått en vecka och jag hade faktiskt förväntat mig att höra/se någonting från dem hur de ser på dessa inlägg.

Nu måste Sverigedemokraterna i Åtvidaberg och ordförande Jan Svensson agera. Hur är det med nolltoleransen? Kommer Lars Elmendal att uteslutas och vad händer med de övriga i familjen Elmendal? Delar de samma åsikter?

Jan Svensson är också ordförande i Sverigedemokraterna i Östergötland. Hur utbrett är detta hos Sverigedemokraterna i Åtvidaberg och Sverigedemokraterna i Östergötland?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar