fredag, juni 12

Inskickat till "Ordet Fritt" i Corren

God dag!

Detta har jag precis skickat in till Correns "Ordet Fritt".



Mer fokus på mat

Under ”Ordet Fritt” i Corren 11 juni skrev Sverigedemokraterna i Åtvidaberg om Kommunstyrelsens beslut gällande ärendet ”Matdistribution och tillagning-Hemtjänsten i Åtvidabergs kommun”.
Först lite gällande fakta. Sverigedemokraterna yrkade avslag. Inte återremiss. Även om de hade yrkat på återremiss så hade det aldrig blivit så i och med att det krävs enkel majoritet för detta i Kommunstyrelsen. Även med Miljöpartiet (som för övrigt röstade med majoriteten) hade det med andra ord aldrig blivit en återremiss.
Detta ärende var komplext. Dels så var gällande avtal med en matleverantör ej upphandlat enligt gällande lag och de övriga två var ej upphandlade över huvud taget. Detta måste åtgärdas direkt. Vi i Centerpartiet är noga med att avtalen som Åtvidabergs kommun har skall vara upphandlade enligt gällande lagar. Därför kunde vi ej yrka avslag på den delen av ärendet.
När det gäller tilläggen i kommande avtal om kall mat samt leverans 1 gång/vecka förstår vi att gällande dessa två saker finns det olika uppfattningar hos brukarna om det är bra eller dåligt. Därför hade vi velat se att en brukarenkät hade utförts. Vi är starkt skeptiska till dessa förändringar och anser att de dessvärre kan komma missgynna våra lokala företag samt att minska inslagen av närodlad mat. Dessutom minskas den dagliga kontakten med våra äldre vilken vi anser vara värdefull.

Centerpartiet anser det viktigt att Åtvidabergs kommun lägger mer fokus på våra upphandlingar och inköp. Vi anser också att ett ansvarstagande parti måste vara mer än bara nej-sägare och vi i Centerpartiet strävar efter att kunna komma med egna förslag eller lösningar på uppkomna problem.

Joakim Magnusson (C)
Oppositionsråd Åtvidaberg

Astrid-Marie Jonsson (C)
Gruppledare och ordförande Centerpartiet Åtvidaberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar