onsdag, februari 17

Vecka 7, Årsmöte, Finbesök med pressträff mm

God dag!

Måndagen var en givande dag full av politik på olika plan.

Först på morgonen så var regionförstoringen i fokus. Anders Härnbro (S) från Finspång var här och informerade samt lyssnade på vad Åtvidabergs kommun anser om regionförstoringen. Han är en av de tre utsedda i Östergötland till att lyssna in vad kommunerna anser gällande regionförstoringen och sedan förmedla det till indelningskommittén.
Jag anser att det skall vara en region mellan Stockholm och Skåne, där vi skall ingå. Sjukvårdsregionens bevarande är prio ett. Det vill säga Östergötland, Kalmar samt Jönköpings län. Men det är eftersträvansvärt med en koppling uppåt Stockholm och därmed få med del av Sörmland i samma region. Känslan är att indelningskommittén kommer att peka med hela handen och säga att så här blir det. Vilket kan vara bra för att göra slag i saken.


Eftersom vi hade årsmöte på måndagkvällen och att Anders Åkesson, partiets talesperson i trafik och transportinfrastruktur frågor, var inbjuden talare så var det mer än lämpligt att bjuda in Anders redan till eftermiddagen för att diskutera lite infrastruktur. Så gjordes. Så att jag och Ann Hemmingsson från Åtvidabergs kretsen, Göran Gunnarsson som Regionalpolitiker och Staffan Danielsson Riksdagsledamot träffade Anders Åkesson under eftermiddagen och diskuterade allt från regionförstoringen, RV 35, Tjustbanan samt kollektivtrafik. Det var ett mycket givande möte som dessutom efter ett tag gästades av Corren och Länstidningen som antecknade våra åsikter.
För mig är det självklart att Åtvidabergs kommun skall sträva efter att hela RV 35 ner till anslutningen vid E22 skall upprustas och bli av mycket bättre skick än den är idag. Speciellt då in mot Linköping men även sträckan ner till Överum. För mig är det lika självklart att satsning skall göras på Tjustbanan så att den håller en bättre standard och kan användas i framtiden. Detta är av yttersta vikt då vi, förhoppningsvis, kommer bilda en region tillsammans med Kalmar län med flera.


Som sagt så hade vi årsmöte i Centerkretsen under måndagskvällen. Anders Åkesson var talare och pratade om Centerpartiets "Hela landet"-politik. Efter detta fortsatte förhandlingarna och avslutades senare av omvalda ordföranden Astrid-Marie Jonsson. Styrelsen är lika som 2015 i sin helhet.


Nu kommer jag precis från Barn- och Utbildningsutskottets möte i februari. Några olika ärenden. Bland annat kom vår, Centerpartiets, motion om #jagmed. (läs i tidigare inlägg vad det är). Majoriteten och förvaltningen vill avslå motionen. Då det dessvärre är för sent att gå med så kanske inget annat svar vore rimligt. Men jag tycker förvaltningen dröjt någon månad för länge med sitt svar. Jag anser också att medel i form av pengar skulle funnits om man hade kört med vårt budgetförslag. Jag anser också att syftet med motionen är rätt. Så jag yrkade i utskottet på bifall till motionen. Dessvärre blev det avslag.


Trevlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar