onsdag, april 26

Vecka 17, Kommunfullmäktige mm samt lite om Centerpartiets Vårbudget

God dag!

I måndags var det ärendeberedning till KS, i går kväll var det distriktstyrelsemöte, idag möte och årsstämma med Föreningen Kopparsvanen samt Kommunfullmäktige.
På fredag skall jag vara med på ett möte som Regionen och Länsstyrelsen anordnar som skall handla om "Bostadssituationen i Östergötland".

På dagens KF så gästades vi av RTÖG tillförordnad förbundsdirektör Ulf Lago. Han föredrog årsredovisningen samt berättade om det aktuella läget gällande situationen i Åtvidaberg. En bra dragning och om jag inte var klar i det förut så blir det än mer klart att om våra deltidsbrandmän fortgår med sina uppsägningar så känner ledningen i RTÖG sig trygga med deras framtagna tillfälliga lösning. Det är bra att de känner sig trygga men dessvärre känner inte jag samma trygghet. Det är en tillfällig lösning och jag hoppas att den inte behöver tas i bruk. Jag är glad för att det verkar som RTÖGs ledning och våra deltidsbrandmän pratar om en framtida målsättning och om verktyg för att nå dit. Det är bra om seriösa diskussioner förs och om de kan komma överens. Det är också bra om förtroendet sinsemellan ökar och byggs på igen. Jag slogs av att det var förvånansvärt få som tog chansen att ställa frågor till Ulf på dagens KF, känner sig alla de andra politikerna trygga med nuvarande situation..................


Nu hoppas jag ni tar er tid till att läsa nedanstående om vad vi vill på riksnivå.

Centerpartiets vårmotion för 2017 presenterar nya reformer på fem områden.

1. Minskad tudelning på arbetsmarknaden. Centerpartiet föreslår en utfasning av Arbetsförmedlingen till förmån för en arbetsförmedlarpeng. Pengen kommer att gå till privata aktörer med dokumenterad erfarenhet av att förmedla jobb, och enbart betalas ut till dem som lyckas få människor i varaktig sysselsättning.

2. Trygghet i hela landet. Centerpartiet presenterar en stor satsning på fler poliser, effektivare terrorbekämpning och en starkare rättskedja. Totalt omfattar förslagen 10 miljarder kronor och skapar ett tryggare Sverige där fler brott lagförs.

3. Tillgänglig vård i hela landet. Centerpartiet föreslår en tillgänglighetsmiljard för vård i hela landet. Pengarna ska gå till landsting som lyckas korta vårdköerna. Den premierar snabbhet från diagnos till påbörjad eller slutförd behandling.

4. Minskad regional klyvning. Centerpartiet presenterar en satsning för att öka tillväxten i hela landet genom avskrivning av studieskulder på landsbygden, en halv miljard till upprustade regionala järnvägar, avskaffad fastighetsskatt på tomma näringslokaler samt enklare regler för byggande.

5. Grön skatteväxling. Centerpartiet föreslår en grön bilbonus på upp till 100 000 kronor för den som köper en miljöbil. Systemet finansieras av avgifter på smutsigare bilar.

Sverige står på toppen av en högkonjunktur. Det är nu vi har möjligheterna att genomföra de reformer Sverige behöver. Sverige behöver en ny agenda av strukturreformer som rustar oss starka inför nästa nedgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar