onsdag, juni 7

Vecka 23, Kommunstyrelsen mm

God dag!

Denna vecka har jag i måndags haft mitt möte med oppositionen samt styrelsemöte med Centerpartiet i Åtvidaberg.

I dag onsdag har vi i eftermiddag Kommunstyrelsemöte.

På Kommunstyrelsen idag har vi Tertialrapporten för 2017, som visar på en prognos för 2017 med ett resultat över budget med cirka 7 Mkr. Det enbart genom ökade intäkter. Kostnaderna för förvaltningarna ligger fortfarande som budgeterat. Men för att vi skall nå dit krävs det hårt arbete och målmedvetenhet då läget är tufft i flera förvaltningar.
Vi skall ta beslut att föreslå Kommunfullmäktige besluta om att kommunen skall bygga en ny bostad med särskild service för personer enligt LSS. Viktigt att så nu sker då behovet har varit stort under en längre tid. Detta är en investering kring 17 Mkr.
Vi skall också ta beslut på att avsätta 75 Tkr samt 200 Tkr till de kommunala badplatserna i Fröjerum och Hannäs-Kvarnvik/Holmbo. Detta är en investering och pengarna ryms inom de 500 Tkr som finns för landsbygdsutveckling sen tidigare år. Det är på tiden att dessa avsatta pengar används. Behovet av en post i investeringsbudgeten för landsbygdsutveckling behövs och det kommer vi självklart att arbeta för.
För övrigt så skall vi besluta om att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram en ny detaljplan över Norrby i Grebo.


Centerpartiet växer så det knakar. Både gällande intresset för att bli medlem som opinionssiffror. Det återstår ett hårt arbete fram till valet och vill du vara med att påverka så är det nu du skall bli medlem. Centerpartiet är ett rakryggat parti som står fast när det blåser både från höger och vänster. Vi har också Sveriges populäraste partiledare. Just nu håller vi i Centerpartiet i Åtvidaberg på att arbeta fram vårt nya handlingsprogram som skall gälla för kommande mandatperiod. Ett mycket roligt arbete där vi senare på kretsårsstämman 2018 skall slå fast vår riktning. Medlemskap i Centerpartiet ger väldigt mycket. Det ges möjlighet att påverka politiken. både på lokalt plan och nationellt. Centerpartiet är ett utpräglat gräsrotsparti och till skillnad från vissa andra partier i svensk politik kan en medlem i Centerpartiet göra sig hörd genom egna motioner till stämman och medlemsinitiativ till distrikts- eller partistyrelse. Det erbjuds också många intressanta utbildningar, seminarier och andra träffar för medlemmar och så får man ju träffa så otroligt många härliga människor. Vi Centerpartister vet hur man umgås!

Bli medlem nu: Skriv ditt personnummer, mejladress och swisha 150 kr till nr 123 421 85 33.
eller så hör du av dig till närmsta Centerpartist och frågar hur man gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar