fredag, augusti 25

Vecka 34, Annies Sommartal mm

God dag.

Denna vecka har jag inte haft några politiska möten.

Vad jag bland annat har tankar om just nu är hur Kommunen stöttar våra landsbygdsbutiker. Detta är något som vi i Centerpartiet i Åtvidaberg har lyft på våra styrelsemöten. Det är viktigt för våra strategiska orter att ha en livsmedelsbutik och vi vill att Kommunen skall satsa på hela Åtvidabergs kommun.
Gör vi som Kommun det som förväntas av oss.....Gör landsbygdsbutikerna något som Kommunen borde göra egentligen....Skall Kommunen ersätta landsbygdsbutikerna för någon tjänst de gör....
Det finns mycket som tåls att fundera på och därför hade jag samtal med våra handlare i Björsäter och Grebo i veckan.
Jag har även kollat upp hur det fungerar i många andra av Sveriges kommuner.
Jag återkommer....


I nästa vecka skall jag på Region Östergötlands seminarium "Bilder av en region – med landsbygden i fokus!"
Hur kan både stad och land växa? Vilken är bilden av landsbygden idag? Vad vet vi om förutsättningarna för olika platser? Hur kan vi bidra till att skapa attraktiva landsbygder?
Detta är lite av det som skall lyftas och diskuteras.
Med seminariet vill Region Östergötland visa exempel på hur man genom analys och statistik kan utmana bilderna av landsbygden.
Jag ser mycket fram emot att delta på detta.


I veckan höll Annie Lööf, Sveriges bästa partiledare, sitt sommartal. Där presenterade Annie 4 bra satsningar på vår framtid, våra barn och unga. Det är de och i sin tur deras barn som är vår världs framtid.

Därför vill Centerpartiet se en ökad trygghet för barn och unga i hela landet. I ett anständigt samhälle tar politiken ansvar för att barn och unga får hjälp när de mår dåligt. Idag tar det för lång tid innan barn, unga och deras familjer får hjälp och stöd när en ung människa mår psykiskt dåligt. Köerna är för långa och de regionala skillnaderna är för stora. Så kan vi inte ha det.

- Därför vill Centerpartiet ta krafttag för att korta köerna till psykiatrin för barn och unga. Vi satsar därför 300 miljoner kronor per år, de kommande tre åren, på att korta köerna till barn- och ungdomspsykiatrin och göra så att fler unga människor kan få den hjälp och det stöd de behöver betydligt snabbare.

- Skolan har ett viktigt ansvar att agera när kränkningar och mobbing gör att unga människor mår dåligt. Centerpartiet vill därför skärpa möjligheten att omgående flytta elever som allvarligt stör studieron eller tryggheten för övriga elever. Om eleven inte kan flytta till en närstående skola ska hen kunna få hemstudier.

- Att begå ett sexualbrott mot ett barn hör till en av de allra mest avskyvärda handlingarna en människa kan göra. När det gäller sexualbrott mot barn måste samhället göra mer, markera ännu tydligare. Vi måste visa att vi står på barnens sida. Därför vill Centerpartiet se skärpta straff för sexualbrott och brott mot barn. Främst genom höjda ministraff. Att begå sexualbrott mot barn ska straffas hårt.

- Vi vill också slopa preskriptionstiderna för sexuella övergrepp mot barn. Eftersom många är barn när de utsätts och inte vågar berätta förrän de är vuxna .Vi kan aldrig acceptera att brottslingar som begår dessa vidriga brott kan skyddas av tiden, gömma sig och på så sätt undkomma sitt straff.


För övrigt var talet som vanligt bra och jag rekommenderar er som inte har sett det att gå in på Centerpartiets hemsida och lyssna på talet.

Jag önskar er alla en trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar