tisdag, juli 3

Vecka 27, Centerpartiets förslag för ett bättre företagsklimat i Sverige, del 3

God dag!

För ett bättre företagsklimat behövs det långsiktighet och ansvarstagande från politiken.

Centerpartiet står för den handlingskraft företagsklimatet i Sverige behöver och presenterar i en ny rapport 40 samlade förslag som vi lagt den här mandatperioden för att stärka företagsamheten, få fler människor i arbete och öka tillväxten under nästa mandatperiod. Vår målsättning är att återigen ge Sverige ett företagsklimat i världsklass.

Här kommer det sista utdraget ur rapporten samt vilka förslag som vi i Centerpartiet driver för att få ett bättre företagsklimat.


"En skattepolitik för ökad företagsamhet.
Företagen är grunden för hela Sveriges välstånd. Inte enbart för den skatt de betalar eller de jobb de skapar, utan främst för hur de med sina verksamheter utvecklar vårt samhälle. Att långsiktigt säkra det svenska välståndet kräver att skattesystemet görs om för att förenkla för företagen. Ska det skapas fler jobb i hela landet och om investeringarna ska öka är det helt avgörande. Att ha ett skattesystem som gynnar företagsamhet är dessutom viktigt för att långsiktigt säkra satsningar på sjukvården, polisen och resten av välfärden. Det behöver också löna sig mer att ta ansvar, vid en skattereform behöver principen om hälften kvar vara vägledande och skatterna på att driva företag bör sänkas.
För Centerpartiet är det också viktigt att inte aktiva, engagerade, arbetande småföretagare skattas mycket högre än passiva och institutionella ägare. Centerpartiets utgångspunkt i skattepolitiken är att skatterna ska vara låga på det som är bra för samhället, såsom arbete och företagande. Vi ser istället behov av att höja skatterna på det som är skadligt, exempelvis gifter och miljöförstöring.
För Centerpartiet är verklig solidaritet att ge människor kraft att stå på egna ben. Skattesystemet behöver ändras för att visa större solidaritet med de som har det allra sämst. Idag bygger skattesystemet upp höga trösklar som gör det svårt för de med en svagare ekonomisk ställning att stå på egna ben. Skatterna på låga inkomster behöver bli lägre och kostnaderna för att anställa sänkas.

26: Sänk skatten för alla som jobbar.

27: Sänk skatten för pensionärer med lägst inkomst.

28. Sänk marginalskatterna för att gynna utbildning och ökat ansvarstagande.

29: Förstärk jobbskatteavdraget för äldre som jobbar.

30: Ta bort skatten för företagets första anställda i två år.

31. Slopa fastighetsskatten för tomma lokaler på landsbygden.

32: Utöka investeraravdraget.

33: Sänk och förenkla beskattningen av personaloptioner.

34: Förenkla möjligheten för generationsväxlingar i familjeföretag.

35: Förenkla 3:12-reglerna


En utvecklad infrastruktur som håller ihop landet.
För att stärka företagsamheten i hela landet behöver infrastrukturen förbättras. Det är avgörande för att underlätta arbetspendling, transport av gods och för att underlätta för tjänsteresor. För Centerpartiet är det viktigt att inte någon del av landet lämnas efter när vi investerar i vägar och järnvägar. Företag på landsbygden är lika beroende av en fungerande infrastruktur som företagen i storstaden. Ska Sverige hålla ihop krävs det en fungerande infrastruktur i hela landet. Vi vill se ett infrastrukturlyft i hela landet där vi rustar vägar och järnvägar, och skapar goda förutsättningar för regionala flygplatser och för sjöfarten.

36: Genomför ett nationellt järnvägslyft för ökad punktlighet i hela landet och upprustning
av de lokala och regionala järnvägsbanorna.

37: Bygg höghastighetståg via ett separat offentligt bolag.

38: Inför miljöbilspremie och en grön drivmedelspremie för lastbilar.

39: Inför ett grönt avdrag som fungerar som ett dubbelt ROT-avdrag för att gynna privata
miljöinvesteringar.

40: Förbättrad bredbandsinfrastruktur"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar