tisdag, maj 12

GULDKLÖVER

God dag.

Idag blir mitt inlägg ett urklipp ur vår pressinbjudan till utdelning av Centerpartiets Guldklöver.


"RODECO AB har skapat flest jobb i Åtvidabergs kommun
– Centerpartiet hyllar med guldklöver

Media välkomnas den 25/5 klockan 14:00 till Rodeco på Facetten till utdelningen av Guldklöver till Rodeco, som skapat flest jobb bland småföretagen* i Åtvidabergs kommun under förra året.

Färska siffror visar att Rodeco har skapat flest arbetstillfällen bland småföretagen i kommunen under förra året. De har skapat 7 nya jobb vilket är en ökning av hela 26 procent arbetsstyrkan. Genom att hylla dem med Guldklöver vill vi visa vår uppskattning för deras insatser. Många vet kanske inte hur otroligt viktiga småföretagen är för kommunen, att de och deras anställda utgör den största skattebetalaren på kommunal nivå, hela 29 procent av vår kommuns skatteintäkter kommer därifrån.

Vi ser med oro på hur den rödgröna regeringen nu avsevärt försvårar för småföretagarna genom att kraftigt höja arbetsgivaravgifterna för unga och begränsa ROT och RUT, istället väljer de att satsa på statliga praktikplatser. Det är ett hån mot småföretagen eftersom det är dem som skapar riktiga jobb, inte staten. På riksnivå bedriver vi en aktiv opposition och här i kommunen är det nu än viktigare att vi växlar upp arbetet för att göra det enklare för småföretagen.

Guldklöver är en utmärkelse som delas ut av Centerrörelsen till jobbskapare och vardagshjältar som genom sin verksamhet bidrar till kommunens utveckling och välfärd.


*Statistiken kommer från Retriever Business och gäller endast antalet nya arbetstillfällen för bolagsformen Aktiebolag (AB).
** Källa kommunala skatteintäkter: Välfärdsskaparna ”En analys av småföretagens betydelse för kommunernas skatteintäkter”(Företagarna, 2013."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar