torsdag, maj 21

Pendlarkampanj

God morgon.

Sitter nu vid skrivbordet efter en tidig morgon på Åtvidabergs station.
Jag och ett par Centerpartikollegor var där och delade ut påsar med ett svenskt äpple, några kolor, en penna, en kundvagnspolett och lite broschyrer.
I påsarna låg också ett kort om hur man blir medlem i Centerpartiet. Jag har en uppmaning till alla som fick påsarna. Tveka inte att använda kortet utan gör det, hör av er till Centerpartiet och bli medlemmar. Av egen erfarenhet talar jag när jag kan säga att Centerpartiet är partiet som gäller om just Du vill göra Din stämma hörd. Resan från att börja vilja påverka genom politiken till att vara oppositionsråd i en kommun kan vara kortare än man tror. Bli medlem och var med och påverka din och dina näras framtid.
Hur mycket vill just du engagera dig?
Vill du vara medlem och göra din röst hörd på våra stämmor eller lämna in motioner till partiet.
Eller vill du vara med i någon nämnd, kommunalt bolag, kommunfullmäktige eller sitta i kommunstyrelsen.
Det finns flera olika sätt att engagera sig och det finns säkert något som passar just dig.
Centerpartiet är ett grönt, öppet och nyfiket parti med alla människors lika värde, rättigheter och ansvar som grunden för vår politik.
Så vill just Du bli medlem så gå in på Centerpartiets hemsida eller hör av er till mig eller någon av oss i Åtvidabergs Centerkrets.

Fokus med vår pendlarkampanj ligger på vem det är som skapar jobben.
Staten eller småföretagen?
Lätt fråga tycker jag.
4 av 5 nya jobb skapas i småföretag som växer.
Många saknar jobb. Speciellt ungdomar. Det är ju så att ett jobb gör att man har makten över sitt liv. Samhället gynnas av att fler har arbeten att gå till, ju fler vi är som jobbar och sätter snurr på ekonomin, ju mer pengar kommer in till vår välfärd.
Den nuvarande vänsterregeringen skall göra det dyrare att anställa unga. Kommer det leda till att fler unga får jobb.........Självklart inte.

Centerpartiet vill göra det billigare för småföretagen att anställa unga. Detta genom att sänka arbetsgivaravgiften istället för att höja den.
Centerpartiet vill minska småföretagens skattekrångel och göra det enklare att starta bolag.
Centerpartiet vill införa introduktionsjobb och lärlingsutbildningar för att uppvärdera praktisk kompetens.

Detta tycker jag låter bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar