torsdag, augusti 20

Debatt inlägg i Corren

Hej!

I gårdagens Corren kunde ni läsa detta.


Replik på ”Stoppa flytten av biblioteket” den 14/8-2015.
Vi i Centerpartiet är och har varit negativa till både köpet av fastigheten för det tilltänkta biblioteket samt själva flytten dit. Vi är starkt skeptiska till att de av majoriteten tillsatta medlen i budget för flytt av biblioteket kommer att räcka. Vår uppfattning är och har hela tiden varit att kommunen har andra lokaler som mycket väl skulle kunna användas till bibliotek. Vi anser att detta skulle utredas vidare.
På Kommunfullmäktige i april så hade (SD) en interpellation om biblioteket. Där skriver de att de "har under dessa år arbetat aktivt för att bevara biblioteket på nuvarande plats".
När vi i Centerpartiet yrkade på att lyfta ur flytten av biblioteket från investeringsbudgeten i november 2014 så avslogs vårt yrkande. Då begärde vi votering. 26 röstade för avslag, 4 röstade för bifall (vi centerpartister + 1 till) och 4 lade ned sina röster. Det var (SD) som lade ned sina röster. Så när beslutet skulle tas om att inte flytta biblioteket (det vill säga när budgeten lades för detta) så tog de inte ställning och missade chansen att "arbeta aktivt för att bevara biblioteket på nuvarande plats".

Nu till det sista som (SD) skrev i sin debattartikel.
Som vanligt så spred de felaktigheter. De har alla chanser att få information. I min roll som oppositionsråd så har jag ett informationsmöte varje månad. (SD) är ständigt frånvarande. Då tolkar jag det som om de anser att de har tillräcklig information om vad som sker. Sen som politiker så har de all rätt att bestämma tid med tjänstemännen på kommunen och fråga om specifika saker, men det antar jag att de aldrig gjort. Vidare så har majoriteten (S) och (M) redovisning på varje Kommunstyrelsemöte om vad som händer i utskotten, men tydligen når inte den informationen SD-öronen.

Joakim Magnusson (C)
Oppositionsråd Åtvidaberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar