torsdag, maj 19

Vecka 20, Barn- och Utbildning på studiebesök och vår "träffa din politiker-kväll".

God dag!

Igår var vi i Barn- och Utbildningsutskottet på besök på Vreta Naturbruksgymnasium.
Efter presentation och lite lunch så fick vi oss en rundtur på skolan av Jan Wretemark (driftledare lantbruket).
Det var en informativ rundtur med roliga inslag. Vi fick se skolans lokaler, vilket jag tycker både verkar vara väldigt genomtänkt ur studiesynpunkt samt med bra arkitektur. Sen begav vi oss ut mot de olika byggnaderna ute som rymmer till exempel häststall, maskinhall, klassrum där simulator för skotare och skördare finns samt en byggnad där vi träffade på kor, kalvar och grisar. Det är alltid roligt och träffa på lite djur, som nafsande kalvar, födande grisar och 6-veckors grisar som gillar att springa omkring.
Som sagt det var roligt men framförallt informativt vilket jag stark uppskattar.

På vårt utskotts möte sedan så bifölls bland annat en av mig och Centerpartiet inlämnad motion. Vår motion om att utreda utformningen av utmärkelsen "Årets Åtvidabergspedagog". Det är bra att se över utformningen av denna anser vi.


I tisdagskväll så var vi i Centerkretsen i Åtvidaberg på MariNettes i Falerum. Där hade vi ett arrangemang som vi kallar "Träffa din politiker". Vi bjuder in medlemmar samt övriga intresserade till att samtala med oss i kretsstyrelsen över en kopp kaffe. Vi annonserade om detta i Åtvidabergsplatsen, jag skrev om det i min blogg och vi annonserade på vår Facebook-sida. Men vi fick en kommentar om att vi borde annonsera mer och på annat sätt. Så nästa gång skall vi utöka annonseringen.

Några av de saker som togs upp och diskuterades var:

Kommunens upphandlingar. Det framkom önskemål för att kommunens upphandlingar skall vara mer uppdelade och gynna det lokala näringslivet mer. Detta står vi så klart bakom och skall jobba mer för.

Bättre kommunikationer. En självklarhet.

Det blev lite diskussioner om Långbrottsskolan, Biblioteket mm. Där var uppfattningen samma som vi i Centerpartiet har haft. Det vill säga att Långbrottsskolan skall vara kvar samt att biblioteksflytten ser ut att bli mer kostsam än vad vi anser det vara värt.

Vikten av bostadsbyggande diskutterades.

Diskussion om kosten och upphandlingen. Vi i Centerpartiet har som tidigare sagts lämnat in en motion om detta. Vi ser med tillförsikt fram emot vad majoriteten kommer att presentera på mötet om kosten i nästa vecka.

En viktig lokal fråga diskuterades. Vikten av att rusta upp lekparken i Falerum. Det ställer vi oss så klart bakom.

Så lobbade vi också lite för Leader Folkungaland samt betonade vikten av att fler idéer skall förverkligas i projektansökningar.

En bra, trevlig och givande kväll var det med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar