onsdag, maj 17

Vecka 20, Barn- och Utbildningsutskott, Center-aktiviteter och Simhall.

God dag!

Denna vecka består av många möten.
I måndags hade vi styrelsemöte med föreningen Kopparsvanen, i tisdags hade vi i Centerpartiet möte med några representanter för "Åtvidabergs simhall ekonomiska förening", i dag har jag haft Barn- och Utbildningsutskott och WEB-utbildning internt i Centerpartiet, på torsdag är det Kommunsamråd med partiet och på fredag skall vi dela ut Länstidningen med en extra Centerbilaga.


Lite om veckans aktiviteter:
Igår var vi tre från Åtvidabergs Centerkrets som träffade två representanter för "Åtvidabergs simhall ekonomiska förening". Ett mycket givande möte där vi fick information om det rådande läget och hur långt de har kommit i sitt arbete med att vi i Åtvidabergs kommun återigen skall ha en simhall. Ett mycket inspirerande möte där det målades upp olika scenarier för simhallen och omkringliggande mark/fastighet. Det gäller att vi alla ser vilken samhällsnytta en simhall har för kommunen. Det blir spännande och följa föreningens arbete. Vi olika politiska partier måste också besluta om var vi står och vilken åsikt vi har. Arbetet pågår....


På dagens Barn- och Utbildningsutskott besökte vi den återigen öppnade förskoleavdelningen i Eksätter. Måste säga att det har skötts väldigt bra med tanke på snabbheten för det ökade behovet av förskoleplatser. Roligt att vi är en kommun som växer samt som får mer liv och rörelse. För övrigt har en utredning utförts gällande vuxenutbildningen. Beslut efter den utredningen kommer diskuteras och tas på nästa utskott.

Ikväll har jag varit på utbildning gällande kretsens web-sida. Ta för vana att gå in på den för att se och läsa om vår politik, nominering inför kommande val eller för att kontakta någon av oss. https://www.centerpartiet.se/lokal/ostergotland/atvidaberg/startsida.html


På fredag kommer vi vara några från Centerpartiet som står på stationen i Åtvidaberg och delar ut gratis upplagor av Länstidningen. Det roliga med detta är att den innehåller en egen Centerbilaga. En bilaga där vi i Centerpartiet i de olika kommunerna i Östergötland har intervjuats om några högaktuella ämnen. För oss i Åtvidaberg så är det undertecknad som blivit intervjuad och jag pratade om behovet av bostäder samt om landsbygd. Vi har ett stort behov av bostäder i kommunen och detta måste lösas, utan onödig fördröjning. Vi har skriande behov av enklare lägenheter till våra unga och äldre. Vi har behov av fler trygghetsboenden, då även utanför tätorten. Vi måste få fler bostäder dit individer kan flytta för vi har ett ökande behov av kompetens och personal både i kommunens verksamheter så som i det privata näringslivet. Nu börjar vi komma i det läget att hittar vi inte personal med rätt kompetens till näringslivet så tappar det sin attraktivitet och förmåga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar