onsdag, maj 9

Vecka 19, Min motion om "Riktlinjer för Trygghetsbostäder"

God dag!

I förra veckan lämnade jag in en motion.

Den kan ni läsa om nedan:

MOTION
”Riktlinjer för Trygghetsbostäder”

Centerpartiet vill främja tillskapandet av trygghetsbostäder. Med upprättade riktlinjer ökar möjligheterna för tillskapande av trygghetsbostäder i hela vår kommun.

Syftet med riktlinjer för trygghetsbostäder är att genom tydliga och förankrade riktlinjer främja byggandet och tillkomsten av trygghetsbostäder i kommunen. Trygghetsbostäder är en boendeform som erbjuder ett boende med möjligheter till utökad service, social gemenskap, möjlighet att delta i gemensamma måltider och övrig samhällsservice vilket ger grund för trygghet och hög boendekvalitet för äldre. Detta i en tid då bostadsbrist råder och efterfrågan på just bostäder för äldre i alla delar av kommunen är hög.

För kommunen skulle tillskapandet av trygghetsbostäder bland annat leda till att skapa nya möjligheter för att på ett rationellt och effektivt sätt bedriva kommunal vård- och omsorg i kommunens olika delar. Ytterligare fördelar är att i förebyggande syfte minska behovet av flytt till särskilt boende samt att öka rotationen på vår bostadsmarknad.


Därför yrkar Centerpartiet i Åtvidaberg;

♣ att kommunen snarast upprättar ”Riktlinjer för Trygghetsbostäder”.


Åtvidaberg den 2 maj 2018.
Centerpartiet i Åtvidaberg gm.
Joakim Magnusson


Mer om denna återkommer jag till efter Kommunfullmäktige nu i maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar