fredag, november 15

Vecka 46, utskottsvecka med utmärkelser

God dag.

Den här veckan är det utskottsvecka. Det innebär att alla utskottsmöten äger rum denna vecka. Eftersom vi har den organisationen vi har, en utskottsorganisation, så innebär det att alla ärenden bara bereds i utskotten för att sen beslutas om i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige. Hade vi däremot haft en nämndsorganisation så hade nämnderna varit mer beslutande. I nuläget tycker jag iallafall att vår nuvarande politiska organisation är den som är mest lämpad för kommunens nuvarande läge.

Men det finns några beslut där utskotten är beslutsfattande och det är gällande våra utmärkelser och priser. Jag är väldigt glad och stolt över allt det engagemang som alla medarbetare har. Det gör att det är svårt att utse vilka som skall få utmärkelser som Årets Åtvidabergspedagog samt pris för arbetsmiljö och kompetensförsörjning. Men det är skönt att urvalet är så stort. Lika så när det gäller priser till företag och föreningar mm så finns det många som skulle kunna bli tilldelade utmärkelser och jag är glad när de som får utmärkelser visar sin glädje över det.

Min vecka har varit så här:
Måndag, PLG samt Planering- och Ekonomiutskott. På kvällen hade vi i Centerpartiet kommunsamråd, där träffas distriktsstyrelsen, regionföreträdare samt alla kretsordföranden för Centerpartiet i Östergötland. Denna gång var även Magnus Ek, vår riksdagsledamot från Östergötland, med och berättade om läget på riksnivå.

Tisdag, Barn- och Utbildningsutskott. Där vi beslutade om vem som blir Årets Åtvidabergs pedagog 2019 samt Årets entreprenöriella samarbetsföretag 2019. På kommunens hemsida kan ni följa vilka som får våra utmärkelser för i år. Vi behandlade också en motion samt informerades om personal-, ekonomi- och om aktuellt i verksamheten. Denna gång hade vi utskottsmötet på Allé 4-6 där vi informerades av rektor om utmaningar, framgångsfaktorer och vilka insatser som utförs för en ökad måluppfyllelse.

Onsdag, var jag på direktionsmöte i RTÖG.

Torsdag, Personalutskott där vi beslutade om vilken av kommunens arbetsplatser som får pris för arbetsmiljö och kompetensförsörjning. Vi hade även information om löneöversyn 2019 samt tog beslut om direktiv inför löneöversyn för 2020.

Vi båda kommunalråd var också inbjudna till PRO på torsdagen och deltog på en frågestund där vi dels berättade om det aktuella läget i kommunen angående ekonomi, bostäder, skola, vård mm. Vi visade vår syn om det ekonomiska läget, varför skattehöjningen behövs, vad våra intäkter går till det vill säga mest till vård- omsorg och skolan, våra tankar om bostäder och vad som behövs för att fler bostäder skall kunna byggas.....mer kommunal mark samt att våra kontrakt med olika byggherrar skall rendera i byggnation. Vidare om skolan och 2:a platsen i Sverige gällande gymnasiet och företagande, samt om RKHF Kopparsvanen och etapp 3 där vi har för avsikt att bygga för att utöka vårt SÄBO med 41-platser.
Mycket trevligt arrangemang av PRO och något som jag gärna deltar många fler gånger på.

Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar