onsdag, september 18

Vecka 38, företagsbesök mm

God dag!

Min politiska vecka ser ut enligt följande:

Måndag, PLG med fortsatt fokus på Budget 2020. Med rätta så tar arbetet med budgeten mycket tid.

Tisdag, Möte för presidiet gällande Barn- och Utbildningsutskottet samt vår Verksamhetschef för BUF tillika skolchef. Jag som ordförande för Barn- och Utbildningsutskottet samt vår vice ordförande i utskottet träffar BUF-chefen vid behov och har planerade möten 1 gång/vecka, ibland förutom under en vecka i månaden. Där tar vi upp aktuella ämnen, en uppdatering av verksamheten, politiska inriktningar, det ekonomiska läget, speciella händelser mm. Ett bra tillfälle att få mer inblick i verksamheten och att vara ständigt uppdaterad.

Onsdag, företagsbesök på förmiddagen och möte med revisionen gällande Personalutskottet på eftermiddagen. Företagsbesöken är som jag sagt mycket bra och det är ett stort privilegium att få gå på dessa möten med våra företagare. Vi som besöker företagen är presidiet i Kommunstyrelsen samt vår biträdande kommunchef och en företrädare för Näringslivscentrum. Förutom att företagsbesöken skall ligga till grund för vårt kommande näringslivsråd så får vi en bra inblick i våra företagares vardag med allt vad det innebär. Antal anställda, omsättning, vad företaget gör, deras utmaningar, deras mål och framtidsvisioner, vad är företagarnas förväntningar på kommunen, hur funkar kontakterna med kommunen, ja många nyfikna frågor har vi men all information och alla åsikter tar vi med oss när vi sen skall forma ett näringslivsråd. Hur skall näringslivsrådet fungera, vara uppbyggt och vilka frågor skall lyftas, ja det är sådant vi skall komma fram till. Än så länge så har det varit en del fokus på kompetensförsörjning, kommunikationer, bostäder för att nämna lite av det som diskuteras.

Vi, ordförande och vice ordförande i utskotten samt nämnder mm och berörd verksamhetschef, träffar Revisionen för att svara på frågor som de vill belysa lite extra. Den här veckan har jag som sagt möte med revisionen gällande personalutskottet. Det är en bra möjlighet att gå in lite mer på djupet i vissa frågor och ett bra sätt att kvalitetssäkra vad vi, kommunorganisationen, gör.

Torsdag, möteslöst än så länge men fokus för min tid i kommunhuset blir kommande KF och de ärenden som skall beslutas där.

Fredag, möte med Centerpartiets kommunala sektion i Östergötland.

Jag nöjer mig där för denna vecka och önskar er en fortsatt trevlig vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar