fredag, mars 24

Vecka 12, Möte med revisionen mm

God dag!

Denna vecka har kommunstyrelsen presidium haft möte med revisionen. Vi har också varit i Falerum och haft möte med strategiska gruppen.

Några av de frågorna som revisorerna lyfte och ville diskutera var årsbokslutet för 2016, intern kontrollen för 2016, bostadssituationen och räddningstjänsten. Alla aktuella och viktiga frågor att belysa. Flera av dessa ämnen kommer behandlas i KS och KF.


Mötet i Falerum var det första mötet med någon strategiska grupp sedan beslutet togs att politiker skall deltaga. Dessvärre känns det som dialogen mellan våra strategiska orter och kommunen har missköts av kommunen under en tid men nu tror och hoppas jag på en klar förbättring. Mycket bra att politiken skall vara med på dessa möten. Att vi politiker också är med hoppas jag ökar förutsättningarna för att det skall bli mer verkstad av det som diskuteras och av de önskemål som vi i de olika orterna har. Det var ett bra möte med konkreta frågor och önskemål på vad kommunen skall kunna vara behjälplig med. Det var en bra uppslutning till mötet vilket bådar gott inför framtiden. Hoppas det fortsätter så i de andra orterna.


I morgon lördag har vi i Centerpartiet i Östergötland vår Distriktsstämma.
Som jag skrivit om tidigare så är det 17 st motioner som skall behandlas utöver de vanliga valen mm som görs på en stämma.
Motionerna handlar om allt från vårdfrågor som "översyn av patientdatalagen" till närodlade frågor som "bredbandsutbyggnad på landsbygden".
Det skall bli mycket trevligt och jag ser fram emot en givande dag i den Närodlade politikens riktning.
Alla medlemmar i Östergötland är Välkomna och jag hoppas att många kommer.


Till sist för idag:
Med Centerpartiets långa erfarenhet att driva miljöpolitik och konkreta förslag för att minska utsläppen visade Annie Lööf att vi hellre jagar utsläppen än bilarna. Jag blev glad över att se hur Annie dominerade debatten mot (Mp) i veckan.

Vid frågan om flygskatten höll Annie Lööf fast vid Centerpartiets linje.
- Jag tycker att flyget ska bära sina klimatkostnader, men det måste vara effektiva styrmedel. Vi vill istället få in detta i det europeiska och internationella systemet så att det verkligen ger effekt för klimatet, förklarade hon.

Även kilometerskatten diskuterades och där förklarade Annie Lööf att det enbart är symbolpolitik.
- Problemet med den avgift som Miljöpartiet föreslår är att den beskattar avstånd. Oavsett om det är en klimatsmart lastbil, en ny modell, eller om det är en smutsig dieselvariant från 70-talet så betalar man samma och det är inte klimatsmart. Det styr man inte mot en klimatvänlig riktning. Återigen handlar det om en symbolskatt. Symbolpolitik, snarare än att minska utsläppen, sade Annie Lööf.

Centerpartiets förslag för att minska utsläppen presenterades.
- Vi vill se till att få mer miljövänliga lastbilar och mer miljövänliga bilar. Vi har lagt en grön bilbonus på 100 000 kronor. Det är viktigt för att skapa incitament för människor att kunna köpa en miljövänlig bil. Likaså lastbilsbonus har vi föreslagit, en rejäl slant om man köper en ny klimatsmart lastbil, berättade Annie Lööf.

Fortsätt så Centerpartiet och Annie Lööf.

Trevlig Helg på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar