fredag, september 15

Vecka 37, Vårt handlingsprogram gällande Kyrkovalet

God dag!

Här kommer vårt handlingsprogram för Kyrkovalet:

"VI VILL HA EN ÖPPEN FOLKKYRKA.

EN KYRKA SOM SÄGER VÄLKOMMEN OAVSETT VEM DU ÄR.
EN KYRKA SOM RÄKNAR MED DIG.
CENTERPARTIET I ÅTVIDABERG VILL UTVECKLA FOLKKYRKAN,
MITT I VÅR VARDAG, DÄR VI BOR.

Kyrkan mitt i samhället betyder en modern och rolig kyrka. Folkkyrkan ska finnas i livets allra lyckligaste stunder – för förälskade par, nyblivna föräldrar, djärva tonåringar och under goda vardagar. Vigslar, dop och konfirmation är därför mycket viktiga. Gudstjänster, konserter och nya spännande aktiviteter genomförs även gärna utanför kyrkorummen. Även i sorgen är folkkyrkan med. När kris och katastrof drabbar en människa, en familj eller ett helt samhälle ska Svenska kyrkan finnas där med sina skyddsnät. Folkkyrkan vet att varje människa är värdefull. Folkkyrkan tröstar – utan att ställa frågor. Den som behöver hjälp möter en varm famn.

Vi säger; alla människor har lika värde. Därför kämpar vi för jämställdhet, decentralisering, samspel med naturen, rättvisa och solidaritet. Centerpartiet försvarar den lilla församlingen. Där kan alla engagera sig. Där kan demokratin stärkas och en levande folkkyrka bidrar till en levande landsbygd.
Det är bästa vägen att vara folkkyrka i hela landet.

Några förslag på hur Centerpartiet vill utveckla folkkyrkan i Åtvidabergs församling;

• Vi vill att kyrkan ska vara en av de ledande aktörerna i miljö- och klimatfrågor och att arbetet med miljöcertifiering av kyrkans fastigheter ges hög prioritet.

• Där det är möjligt ska församlingens lokaler ställas om till miljöanpassade- och energieffektiva energisystem. Vi vill se solceller på församlingens lokaler.

• En levande folkkyrka som på många håll är bygdens centrum, kräver att det ska finnas laddstolpar för elbilar på parkeringarna utanför våra kyrkor.

• Den levande folkkyrkan har gratis WiFi, ett trådlöst nätverk för uppkoppling till Internet, för att t.ex. kunna ge kollekt via betalsystemet Swish eller ladda ner musik vid olika arrangemang.

• Diakonverksamhet i samverkan med offentliga organisationer, näringsliv och det civila samhället måste utvecklas.

• Åtvidabergs församling ska kännetecknas av att vara en effektiv och attraktiv arbetsplats med stor öppenhet och gott arbetsmiljöklimat."


SJÄLVKLART ANSER JAG DET VARA TILLIKA EN DEMOKRATISK RÄTTIGHET SAMT EN SJÄLVKLARHET ATT RÖSTA ÄVEN I KYRKOVALET.

VI SKALL VARA STOLTA ÖVER DET DEMOKRATISKA SAMHÄLLE VI LEVER I!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar