tisdag, april 28

Övermod!

God förmiddag.

Så var det en ny dag. Sitter här vid datorn och kalkylerar för fullt. Det finns en del att räkna på.

Vi hade möte inför fullmäktige i går. Under mötet går vi igenom vad som kommer upp på fullmäktige. Bland annat kommer årsredovisning från 2008 att tas upp.
Det som slår mig när jag läser denna är hur nöjda de verkar. De tar åt sig mycket positiv kritik. Jovisst det har gett ett bra resultat, ekonomin har gått bra. Men förbättringen började innan de sittande kom till makten. I årsredovisningen nämns heller inget om vad nedläggningen av bland annat Falerums skola har inbringat genom minskade kostnader. Alla dessa neddragningar tror jag dessvärre kommer att leda till att kommunen tappar i service till medborgarna.

Tillråga på allt har de två kommunalråden skickat ett brev till övriga styrande politiker i länet. I detta brev skriver de hur bra de har lyckats med att vända Åtvidabergs nedåtgående spiral. 2-A4 sidor har de skrivit om vad de har uträttat och skall uträtta under resten av mandatperioden.
Men de nämner inget om att vi invånarna i Åtvidaberg har det högsta skattetrycket i länet.
Det är bara att hoppas att de tar åt sig av kritiken från medborgarna, när den kommer, när de trots en hög skattesats måste dra ner på service med mera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar