tisdag, september 2

Bra uppväxt för våra barn

God kväll

Det här ämnet är mig nära om hjärtat då jag vill att Molly och alla andra barn skall få en bra tillvaro i förskolan och under hela deras uppväxt.

"Jag och Centerpartiet tycker det är viktigt att vi ger våra barn en bra start i livet. En trygg, utvecklande och giftfri uppväxt är en självklarhet.
Förskolan ska vara en plats för ett livslångt lärande där barnen mår bra och föräldrarna känner sig trygga. Varje barn har rätt att bli sedd och uppskattad för den man är. För att de som finns inom barnomsorgen ska kunna göra ett bra arbete så krävs det mindre barngrupper och fler pedagoger. Vi behöver också stärka lärarnas och förskolechefernas kompetens. Därför vill Centerpartiet och regeringen satsa 650 miljoner kronor på förskolan under kommande mandatperiod.

Kommunens upphandling är ett kraftfullt verktyg för att främja utvecklingen av giftfria hållbara produkter och företag som är inriktade på miljösmarta lösningar. Genom att ställa miljökrav vid upphandling av mat, textil, leksaker, elektronik och inredning mm och en bra uppföljning så kan kommunen fasa ut farliga hormonstörande ämnen från förskolan och ur barnens vardag. Därför är Centerpartiets och regeringens handlingsplan för en giftfri vardag mycket viktigt för att bättre skydda barnen. Barn ska inte utsättas för farliga kemikalier och definitivt inte i den kommunala miljön.

Centerpartiet vill jobba mer med sund, säker och näringsrik mat genom ett måltidslyft för skolor, förskolor och äldreboenden, för dem som faktiskt inte kan välja vad de ska äta för mat. Vi vill öka andelen närodlade och säsongsanpassade råvaror och öka intresset för vad vi och våra barn stoppar i oss. Därför vill Centerpartiet och alliansregeringen ha ett måltidslyft på 400 miljoner kronor under kommande mandatperiod.

Vi i Centerpartiet i Åtvidabergs kommun vill under nästa mandatperiod fortsätta satsa aktivt med mindre barngrupper i en giftfri miljö för våra barn och bättre mat för våra yngre och äldre för det ska bli verklighet behöver Centerpartiet din röst den 14 september.

Joakim Magnusson, Åtvidabergs Centerkrets."

Denna text har jag skickat till Corren för att få med på debatt.
Hoppas den kommer in, det är viktiga ämnen som sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar