måndag, september 1

Kulturcentrum och bibliotek

God kväll

Nyss hemkommen från styrelsemöte med Åtvidabergs Centerkrets.

Efter att jag sett efter så att min förkylda fru har det bra i sängen så känner jag nu att jag vill skriva om vad vi har diskuterat ikväll. Det blir något nu resten kommer imorgon eller någon dag framöver.

Vi har pratat om vilka aktiviteter vi har att se framemot.
Vi kommer bland annat att vara med på Falerumsdagen nu på lördag.
Kom gärna förbi oss och prata politik och vad ni som medborgare i Åtvidabergs kommun vill att vi i Centerpartiet borde ta tag i och sätta press på den sittande majoriteten.

Vi har pratat om debatten som kommer att äga rum på Gamla Torget eller i Mässen, beroende på väder, på fredag klockan 12:45. Kom gärna dit och lyssna på intressanta talare samt på undertecknad i debatt med Edlund och Hesse. Det är Åtvidabergs Sparbank som har bjudit in oss och debatten handlar om "Lantbruk och Mat". Väldigt viktiga och intressanta ämnen tycker såklart vi i Centerpartiet.
Jag personligen ser mycket fram emot denna debatt och att få höra alla viktiga åsikter i ämnet som de övriga talarna har. Talarna är Peter Borring från LRF, Elisabeth Nilsson vår Landshövding samt Louise Alenbrand från Östgötamat.

Det sista jag tänker skriva om idag är gällande planerna på ett kulturcentrum.
Vi i Centerpartiet i Åtvidaberg vi säger STOPP.
Nu får det vara nog med spenderandet av pengar på detta.
Den sittande majoriteten har köpt en fastighet för att flytta biblioteket till. Det gäller byggnaden som ligger bakom Mässen som har tillhört ÅBG:s Mekano AB. Denna har de köpt för 1 700 000 kr. En handpenning på 340 000 kr är redan betald. De pengarna kan vi skattebetalare aldrig få tillbaka. Men vi vill ändå häva köpet av denna fastighet så att vi inte blir av med ytterligare 1 360 000 kr. Vi i Centerpartiet vill att biblioteket skall vara i sedan tidigare kommunägda fastigheter. Vi anser att det finns plats för biblioteket i dessa. Dessutom så kommer det gå på mycket mer av skattebetalarnas pengar för att rusta upp den nyinköpta fastigheten för att biblioteket skall kunna vara där.

Vi i Centerpartiet anser att dessa skattemedel skall gå till att förstärka skolans resurser samt för att vi i kommande upphandlingar gällande mat till våra äldre och barn skall kunna ställa större krav på kvalitet samt att maten skall vara närodlad.

Vi tycker att våra barn och äldre är förtjänta av bra närodlad mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar