torsdag, september 2

Landsbygden

God eftermiddag!

Centern är, har alltid varit och kommer alltid att vara det parti som står upp för landsbygden!

Vänsterkartellens politik är inte en politik för människor på landsbygden. Den är utformad för de som bor i tätort. I deras artonsidiga valmanifest nämns landsbygden inte en enda gång. Där finns heller inget skrivet om hur de skall stimulera jobbtillväxt på landsbygden eller om att det behövs upprustning av befintliga vägar eller byggas nya.

Däremot kommer deras föreslagna åtgärder slå extra hårt mot just landsbygden. Ungdomsskatt, bensinskatt, kilometerskatt och en skatt på handelsgödsel som kraftigt höjer kostnaderna för de som bor och driver företag på landsbygden. Dessutom vill man rycka bort förutsättningar för det goda och naturnära livet på landsbygden genom att försvåra att bo standnära.

Alliansregeringen, med Centerpartiet som största påverkare, har under mandatperioden genomfört 156 åtgärder som påverkat landsbygden på ett positivt sätt. Bland annat satsas nästan en miljard kronor på enskilda vägar och 253 miljoner kronor på bredbandsutbyggnad. Projektet Matlandet Sverige har potential att skapa 20 000 nya jobb på landsbygden och borttagandet av apoteksmonopolet öppnar för småskaliga lokala lösningar.

I Alliansens valmanifest finns flera åtgärder som kommer landsbygden tillgodo: bensinskatten ska till exempel inte höjas och undantagen i pumplagen ska finnas kvar. Men viktigast av allt är Alliansens offensiva jobb- och företagarpolitik som Centerpartiet driver.

Så ge din röst till Centerpartiet, för en levande landsbygd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar