lördag, september 18

Valspurt 2

God eftermiddag.

Ett av huvudnumren i vänsterkartellens valmanifest, det s.k. klimatavdraget för småhus, har ingen klimateffekt, det är dyrt för skattebetalarna och det är rena förlusten för många villaägare, främst för dem som bor på landsbygden.
Enligt det rödgröna förslaget slipper husägare som gör investeringar som minskar energiförbrukningen med minst 30 procent betala fastighetsavgift i tre år, en besparing på som mest 18 900 kronor. Eftersom det krävs en energideklaration för 5 000-7 000 kronor både före och efter åtgärden äter den kostnaden upp småhusägarens vinst i mer än var femte kommun i landet.
Mest förlorar enligt beräkningen boende på landsbygden och glesbygden där taxeringsvärdena och fastighetsavgifterna är låga. I ungefär hälften av kommunerna skulle förslaget innebära ett nettoavdrag på mindre än 4 000 kronor och då skulle villaägaren ha en avgift för energideklaration på cirka 10 000 kronor. Med andra ord ännu ett dåligt förslag från vänsterkartellen med miljöpartiet som syndare.

Rösta på Centerpartiet, ett parti som driver en landsbygdsvänlig politik och som också är det enda partiet som driver en resultatinriktad miljöpolitik.

Jag finns som nummer 5 på listan till kommunfullmäktige och som nummer 19 på riksdagslistan. Tack för just ditt kryss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar