tisdag, september 14

Miljöpolitik

God kväll!

Miljön och klimatet tillhör vår tids stora frågor. Det är därför ytterst viktigt att vi inte bara ägnar oss åt prat och utopier utan att vi faktiskt också skapar konkreta resultat på vägen mot ett hållbart samhälle.
Miljöpartiet satt åtta år som stödparti till socialdemokratiska regeringar. Något kraftfullt klimatmål lyckades de aldrig sätta. Nödvändiga satsningar på förnybar energi, havet, naturskyddet och miljöbilar uteblev.

Centerpartiet fokuserar istället på att nå miljöresultat och på att fortsätta forma en realistisk och genomförbar miljöpolitik för framtiden. Detta har bland annat medfört att Sverige numera har världens mest ambitiösa klimatpolitik.

Några exempel på vad Centerpartiet har åstadkommit följer här:
  • Naturskog. Rekordmycket naturskog skyddas. Anslaget har höjts från 6 till 7,5 miljarder kronor. Samtidigt har statens skog använts och vi har inte tvingat av små skogsägare deras mark till varje pris.
  • Förnybar energi. Vindkraften har tredubblats under mandatperioden och bioenergin har gått om oljan som största energikälla i Sverige.
  • Trafiken. Nu minskar utsläppen från trafiken och från nya bilar mer än någon gång sedan mätningarna startade 1978. Antalet miljöbilar har tolvfaldigats.

I kontrast till vad Centerpartiet har åstadkommit går Miljöpartiet nu till val med en mängd orealistiska löften och med den vanliga bristen på konkreta åtgärder. Faktiskt saknas 90% av åtgärderna som krävs för att de ska nå sina klimatmål. Fast ett par tydliga besked har de i ärlighetens namn gett, till exempel vill de ju höja bilskatten.

Så rösta på Centerpartiet, för miljöns skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar