fredag, september 10

RUT och dubbel moral

God kväll!

Rutavdraget infördes för tre år sedan och har ännu inte utvärderats av någon oberoende myndighet. Däremot gjorde Konjunkturinstitutet en utredning innan reformen sjösattes 2007. Slutsatsen då var att rutavdraget skulle kunna ge cirka 10.000 nya vita jobb. Ytterligare en slutsats var att reformen skulle kunna finansiera sig själv, i takt med att skatteintäkterna ökade och kostnaderna för olika bidrag minskade.

Enligt de senaste siffrorna från Skatteverket har mer än en kvarts miljon svenskar använt sig av RUT-avdraget sedan förra sommaren.

Vänsterkartellen vill skrota rutavdraget, bland annat med hänvisning till att det är för dyrt.

Men enligt DI´s artikel idag så säger Erik Mellander, ställföreträdande chef för Ifau, Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering så här:
"Det finns inga statsfinansiella argument för att riva upp rutavdraget. Det finns inte vetenskapliga belägg varken för att staten tjänar pengar eller förlorar pengar på rutavdraget. Mitt intryck är att invändningarna mot rut inte i första hand är ekonomiska. Tidigare har det varit vanligt med svartarbete inom hushållssektorn och risken är stor att många vita jobb försvinner om rutavdraget dras in".

Jag håller fullständigt med. Jag tror inte att vänsterkartellen tänker på det ekonomiska när det gäller RUT. Jag tror att det är moralen som spökar. De tror att det är fult att städa.
Varför skulle det vara det?
Varför skulle det vara sämre att städa hemma hos någon än på ett företag?

RUT ger jobb och jobb ger skatteintäkter. RUT är med andra ord en bra reform som inte kostar något. Dessutom ger det människor som inte har haft arbete förrut en känsla av tillfredsställelse i och med att de arbetar. Så glömmer man bort det ekonomiska, att staten går +-0, så får staten och Sverige ett nöjdare folk i och med att fler arbetar.

Som en vis dam, Maud, fritt citerat av mig, sa på allsången i Linköping: Varför tycker vänsterkartellen att det är fulare att hålla i en skurborste än i en målarborste?

Jag håller fullständigt med. Jag ser ingen skillnad på de olika reformerna. De är lika värdefulla för samhället. Det är bara vänsterkartellen som vill diskriminera kvinnorna. De tycker visst att en reform , ROT, som i huvudsak ger män arbete är viktigare än RUT som i huvudsak ger kvinnor arbete.

Så rädda RUT , rösta på Centerpartiet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar